donderdag, oktober 26, 2006

Culturele site te Bentille

Omvorming van de gemeenteschool van Bentille tot culturele site.


bestaande voorgevel, Sint-Jansstraat

Een eigen project in opdracht van het gemeentebestuur van SINT-LAUREINS.

Het bestaande gebouw wordt gerenoveerd.
De vroegere drie klassen van de gemeenteschool worden omgevormd tot polyvalente ruimte die als één grote zaal kan worden gebruikt of kan worden opgedeeld door middel van een mobiele akoestische wand in twee kleinere zalen.
Het lokaal van het schoolhoofd krijgt de functie van kleedkamer of van kleine vergaderzaal.

De grote zaal (7 op 21 meter) heeft een capaciteit van 100 tot 150 man, afhankelijk van de manifestatie.
De drie vergaderzalen verdubbelen steeds in oppervlakte ( 3.70 x 6 m, 7 op 7 m en 7 op 14 meter)., die zo verschillende mogelijkheden bieden naar gebruik.bestaande achtergevel, speelkoer
In de hoek tussen het bestaande gebouw en het KSA lokaal wordt een nieuwbouw voorzien die een ruime foyer bevat met bar, keuken, berging en sanitair. Dit sanitair alsook het vernieuwde plein zal eveneens door de jeugdbeweging gebruikt kunnen worden, aangezien zij via de nieuwbouw een nieuwe doorgang krijgen naar de vroegere speelplaats.

Deze speelplaats wordt opgewaardeerd tot culturele arena, gevormd door de boog van de foyer. Het plein is bereikbaar vanuit zowel de Sint-Jansstraat als de Bisdomstraat. Aan deze bisdomstraat komen een tiental parkeerplaatsen, er blijft ruimte voor een grasplein en wat groen.

volumemakette

Het ontwerp is gegroeid met inspraak van en in overleg met de dertig culturele verenigingen van Sint-Laureins en het gemeentelijk cultureel adviesorgaan.

grondplan bij een voorstellinggrondplan bij vergaderingen
Met het vroegere schoolhuis dat vandaag al de functie van muziekschool heeft, en de KSA dat een recentere aanbouw als lokaal gebruikt, krijgt de vroegere schoolsite met dit project een nieuwe culturele bestemming


inplanting


Geen opmerkingen: