woensdag, oktober 16, 2013

Huis Sonneveld

Architect  Leendert Van Der Vlugt ontwierp in de jaren dertig van vorige eeuw een woning voor de familie Sonneveld. De heer Sonneveld was toen directeur van de firma Van Nelle.

Deze museumwoning, in 1999 gerestaureerd en in 2000 heringericht zoals het er gedurende de twintig jaar dat de familie de woning bewoonde uit zag.

 
Een bezoek aan de woning is zeker aan te raden. Een toegansticket koop je in het NAI aan de overzijde van de straat. Voor 6,50 € bezoek je het museum én de woning.

eetkamer
 
leefruimte
 
haardhoek in de bibiliotheek
 
 
De keuken, enkel gebruikt door het personeel.
De woning is gebouwd met duidelijk gescheiden gedeelte voor het personeel en de familie.
Het personeel heeft twee slaapkamers met badkamer op het gelijkvloers. Ze werken in de wasplaats en keuken. Via de bijkeuken met doorgeefkast worden de maaltijden geserveerd. Het personeel heeft ook een balkon aan de keuken.
 
De eetplaats met doorgeefkast, waar het theeservies staat.

Op de verdieping de slaapkamers voor de ouders en de twee kinderen, alle slaapkamers hebben rechtstreekse toegang tot een badkamer. Verder is een nog een logeerkamer en linnenkamer.

Masterbedroom met dressing en badkamer
 
 
De plannen van de woning (©NAI):
Meer foto's van de woning

Meer info op de site van het NAI over Huis Sonneveld


1 opmerking:

Lief zei

Heb vorig jaar de eer en 't genoegen gehad om Sonneveld ook te kunnen bezoeken. Was zeker de moeite waard (al had ik er achteraf niet zo'n mooie foto's als hier gepost zijn :-)