donderdag, maart 11, 2010

geef de toren een naamVlakbij het Gentse Sint-Pietersstation, langsheen de Fabiolalaan, komt een volledig nieuwe stadswijk. Voor het ontwerp van het eerste gebouw in deze wijk, werd de architectuurwedstrijd gewonnen door het architectenduo Poponcini & Lootens.

De nieuwe kantoortoren heeft echter nog geen naam en daarvoor lanceert Euro Immo Star een oproep. Iedereen die een klinkende naam voor het bouwwerk kan bedenken, kan deze doorsturen via http://www.projectsofa.be/. De winnaar wordt de naamgever van het nieuwe gebouw en krijgt bovendien een weekend naar Londen voor twee personen cadeau. Ook de tweede en derde finalist mogen hun koffers pakken.

Een jury bestaande uit:

Peter Verhelst, Gents stadsdichter,
Frank Beke, voormalig Gents burgemeester,
Mauro Poponcini, architect, en,
Gwenn Nevelsteen, communicatieverantwoordelijke van Euro Immo Star

zal de inzendingen vakkundig beoordelen. Zij zullen oordelen of de naam niet alleen goed klinkt, maar ook of deze de identiteit van het gebouw, de nieuwe wijk en de stad Gent versterkt.
Wie daarenboven een inspirerend openingsevent kan bedenken dat rekening houdt met de naamgeving, vergroot zijn kansen op de hoofdprijs.De wedstrijd loopt van 11 maart tot 1 mei 2010
Meer info over het project en de wedstrijd: projectsofa.be
De website van polo architects


Geen opmerkingen: