woensdag, juli 04, 2007

windmolen op schaal van een woningEen Australier denkt een windmolen ontworpen te hebben die klein genoeg is en voldoende rendement heeft voor de plaatsing op het dak van een woning. De windmolen is ongeveer een meter lang en een halve meter hoog.

Laat het ons hopen, want er zijn al tal van 'uitvindingen' in die richting gedaan, maar tot nu toe blijft de investering ten opzichte van het rendement geen goede verhouding.

Een goed voorteken is dat de Australische overheid verder onderzoek finacieel ondersteunt en overweegt om de plaatsing bij particulieren te subsidieren wanneer het syteem in de loop van het volgend jaar op de markt komt.

In combinatie met zonneenergie zou dit ons wel eens op het juiste spoor kunnen brengen.

uit ABC News

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo,

ik zou graag willen weten hoeveel energie zo'n windmolen oplevert, en of het ondertussen al mogelijk is gemaakt. graag ook wat meer algemene informatie over deze windmolen.
bij voorbaat dank.

luc zei

Tot op dit moment heb ik ook niet meer informatie dan wat hier staat en wat er bij de vermelde link te vinden is.

Deze windmolen is nog in de ontwikkelingsfase.

Anoniem zei

Hallo allemaal,

Heeft er iemand nog foto's van de woning zelf, de wijze waarop het dak zich verplaatst of waaruit het dak is opgebouwd? Dus zeg maar de mechaniek. Lijkt me namelijk erg leuk om dat te bestuderen..

Anoniem zei

kijk bij google naar dak windmolen, dan vind je precies deze!:D